Moderno naselje v sožitju z naravo

Markovec zaradi svojega bujnega zelenja že od nekdaj velja za vrt Kopra. Z levega brega Koprskega zaliva gleda na čolne, jadrnice in ladje, ki plešejo na morskih valovih. Tu ima glavno besedo narava in ker je nismo hoteli preveč zmotiti, smo naselje Nokturno razprostrli navzdol po griču in mu nadeli zelene strehe. Ob lepem vremenu se z oken in balkonov vidi Julijske Alpe in Dolomite.

Povezan s svetom in lokalnim okoljem

Hitra cesta, ki Koper povezuje z Ljubljano, Trstom in Hrvaško, je v neposredni bližini Nokturna. Prav tako cesta, ki vodi mimo izolske bolnišnice do Izole in Portoroža, pa naprej proti mejnemu prehodu Dragonja. V Kopru, Luciji, Izoli in Portorožu so marine za jadrnice in jahte ter privezi za domačine. Pošto, trgovine in zdravstvene ustanove imate pri roki v Semedeli, ki je od naselja oddaljena le dober kilometer.

Sonca in morja se boste naužili na enem od številnih urejenih kopališč v bližini. Ob nekdanji obalni cesti, ki je zdaj zaprta za promet, lahko zaplavate kjerkoli, do Žusterne je poldrugi kilometer, blizu sta tudi mestni kopališči v Kopru in Izoli.  Zvečer, ko bo prijetno sveže, se odpravite na sprehod med semedelske vinograde in oljke in pričakajte sončni zahod. V Škocjanskem zatoku, krajinskem parku Strunjan ali Sečoveljskih solinah se naužijte miru, čistega zraka in pogleda na jate ptic, ki se tu ustavljajo na svojih popotovanjih po svetu.

Udobno bivanje v zelenem vrtu Kopra

235 stanovanjskih enot je razporejenih v šest sklopov, ki jih sestavlja več ločenih stopnišč. Posamezni vhodi praviloma združujejo po šest stanovanj (dve v vsakem nadstropju), le v nekaj vhodih je stanovanj več. Vsaka bivalna enota ima z osebnim dvigalom ali po stopnišču dostop do podzemnih garaž. Vsakemu stanovanju pripadata po dve parkirni mesti in vsaj ena shramba, ki se lahko nahaja v kleti, podzemnih garažah, pritličju ali na terasi. Dostop do garaž za obiskovalce je krmljen daljinsko.

Veliko prostora in svetlobe

Prostorna enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna stanovanja prebivalcem nudijo udobno in moderno bivalno okolje. Vsa imajo zunanje lože ali terase, ki jih od notranjosti ločijo zasteklena drsna vrata. Terase so obložene z lesenimi talnimi oblogami in opremljena s koriti, ki so pripravljena na cvetlice in dišavnice.

Notranjost je svetla in zračna, prostori so zasnovani tako, da elementi omogočajo svobodnejšo postavitev predelnih sten in razporeditev opreme. Po tleh je položen kakovosten hrastov parket. Sanitarije in kopalnice so prostorne in opremeljene z modernimi ploščicami, umivalniki, kopalnimi kadmi in umivalniki. Vsa stanovanja so daljinsko ogrevana, prav tako sta daljinska nadzor in merjenje porabe vode in elektrike. Napeljani so tudi optični in UTP vodniki za telekomunikacijske priključke.

Skratka, vse je pripravljeno na nove prebivalce, ki bodo napolnili naselje z živžavom in veseljem. Dobrodošli!